Dezbatere cu sala goală în Parlamentul European! Români contra României!

Category: Declaratii politice, Stiri

Români contra români…. Dezbatere cu sala goală în Parlamentul European!

Din fericire suntem diferiți și este firesc sa avem și păreri diferite în multe privințe. Dar să fii român și să provoci în plenul Parlamentului European o dezbatere împotriva României este dincolo de cuvinte!

Titlu dezbaterii a fost cu mult mai dur decât rezultatele ei: Amenințări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar în România. Iar această dezbatere vine în contextul în care în această perioadă se discută alocările financiare de după 2020. Si uite așa “ajută” unii, chiar români, la repartizarea inegală a banilor pentru România… Mai mult, vine într-un moment în care orice român este obligat să promoveze valorile frumoase la 100 de ani de la Marea Unire.

Prin declarația mea politică din plenul PE de la Strassbourg am corectat-o pe Monica Macovei și i-am explicat comisarului european pentru justiție procedura legislativă. Redau conținutul acestuia “Așa cum a declarat și președintele Junker săptămâna trecută, nu este cazul să vorbim despre nerespectarea statului de drept în România. Pachetul legilor justiției vine ca o necesitate a corelării legislației interne cu deciziile Curții Constituționale, jurisprudenței CEDO, recomandărilor Comisiei Europene, dar și a propunerilor corpurilor profesionale și a instituțiilor ce deservesc justiția in România. Niciodată nu s-a pus problema ca Parlamentul României să nu ia în considerare deciziile Curții Constituționale, iar în ceea ce privește procesul de legiferare potrivit Constituției există dublu control: pe de o parte controlul exercitat de Curtea Constituțională, iar pe de alta parte controlul exercitat de Presedinte. Ceea ce se întâmplă astăzi în România este dovada exercițiului democrației, implicându-se deopotrivă atât societatea civilă, cât și reprezentanții in forumul legislativ al țării. 2018 este anul centenarului Marii Uniri. România este în sărbătoare! Se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Îmi doresc să ne unim cu toții eforturile și energia pentru a sărbători România.” , a postat pe o rețea de socializare Europarlamentarul Gabriela Zoană.

Sursa: http://www.abcnewstransilvania.ro