Europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D) face eforturi pentru eradicarea inegalităților sociale

Category: Stiri

Gabriela Zoană, europarlamentar PSD, S&D, este de părere că toți cetățenii europeni trebuie să beneficieze de aceleași standarde de viață și, în acest sens, a depus o intervenție scrisă factorilor decizionali ai legislativului european.

“Trăim intr-o Uniune Europeana in care inegalitatile socio-economice intre cetateni se observa fără efort atunci când treci de la o țară la alta. Nu trebuie sa fii expert nici în economie, în cultura sau în politică pentru a percepe gradul de bunăstare al cetățenilor acesteia. Citim anumite studii din care aflam ca cetatenii danezi sunt cei mai fericiti sau ca in Finlanda vom gasi cel mai performant sistem de educatie. Gradul de fericire, educatia, cultura si bunastarea economica a cetatenilor unei tari constituie repere dupa care ne putem oricand ghida pentru a identifica sau măcar percepe conditiile socio-economice pe care le ofera o tara locuitorilor ei.”

Zoană a mai precizat că toți cetățenii ar trebui să aibă un țel comun, acela al bunăstării pentru întregul continent: “Atunci cand vorbim despre consecintele inegalitatii socio-economice intre cetatenii europeni nu vorbim doar de existenta in UE a unor categorii distincte (pătură săracă și pătura bogata), nu vorbim doar despre șomajul în creștere în anumite zone, migratia masiva a fortei de munca dintr-o tara în alta, nu vorbim doar despre depopularea sau imbatranirea populatiei anumitor zone si de aglomerarea altora, ci si despre nefericire, de lipsa accesului la un sistem educativ performant si nesiguranta zilei de maine pentru o mare parte dintre cetatenii europeni.”

Sursa: caleaeuropeana.ro