Gabriela Zoană ALEASĂ vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din PE

Category: Stiri

Gabriela Zoană, europarlamentar PSD care a ocupat locul lăsat vacant de premierul Viorica Dăncilă, a fost aleasă miercuri în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din PE.

Eurodeputatul Gabriela Zoană, candidat din partea grupului politic S&D, a fost aleasă în funcţie cu 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă, impunându-se în faţa contracandidatului său, eurodeputatul Marco Zullo, candidat din partea grupului EFDD şi reprezentant al Partidului 5 Stelle din Italia.

Conform aceleiaşi surse, Gabriela Zoană s-a declarat onorată de încrederea primită, angajându-se să se implice activ în susţinerea politicilor şi elaborarea soluţiilor care să îmbunătăţească funcţionarea sectorului agricol la nivelul Uniunii Europene.

Prima declarație din noua funcție

“În prezent suntem martorii unor schimbări în sectorul agricol cauzate de factori macroeconomici şi tensiuni geopolitice care nu doar că elimină predictibilitatea sectorului, dar creşte gradul de incertitudine a pieţei. Fluctuaţia preţurilor la produsele agricole, necesitatea dezvoltării unor instrumente de sprijin al producătorilor mici şi mijlocii şi, sigur, menţinerea competitivităţii Uniunii Europene printr-un sector agricol performant sunt câteva dintre priorităţile mele pentru următoarea perioadă”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

 

Sursa: www.dcnews.ro