S-a deschis Târgul Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole – “AGRO Pitești”

Category: Stiri

Fermierii și iubitorii de produse tradiționale românești sunt așteptați în perioada 26-29 aprilie la Târgul Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole – AGRO Pitești ce se desfășoară în incinta Complexului Comercial Jupiter City – Carrefour.

Obiectivul principal al organizării an de an al Târgului Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole – AGRO Pitești este acela de a aduce în fața agricultorilor argeșeni precum și a celor din imprejuri, precum Dâmbovița, Vâlcea și Olt, ultimele noutăți din domeniul agricol și cele mai recente soluții sau modalități prin care își pot finanța culturile.

În acest context, am participat joi, 26 Aprilie, la deschiderea oficială a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole – AGRO Pitești.

Targul AGRO PITESTI

 

Evenimentul, unul de anvergură națională, a ajuns la ediția a III-a

Evenimentul, unul de anvergură națională, ajuns la ediția a III-a, este organizat an de an de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș în perioada 26 – 29 aprilie 2018.

La deschidere au fost prezenți numeroși invitați de marcă, dintre care aș menționa pe dl. Mihai Daraban – președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Dan Manu – președintele CJ Argeș, vicepreședintele CJ Argeș – dl. Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea, primarul Municipiului Pitești – dl. Cornel Ionică, directorul general AFIR, dl. Adrian Chesnoiu, directorul AFIR Argeș, dna. Diana Eftene, dl. George Caval – președinte CCIA Argeș, parlamentarii Ionuț Moșteanu și Dănuț Bica precum și ambasadorii Cehiei și Belarusului.

Targul AGRO PITESTI - Gabriela Zoana, DIRECTORUL GENERAL AFIR

 

Și la acest eveniment, ca și la alte evenimente la care am participat pe tema agriculturii, am sesizat că subiectul viitoarei PAC este unul care naște interes – Politica Agricolă Comună este de fapt cea care garantează securitatea alimentară pentru un număr de peste 500 de milioane de cetățeni europeni.

Importanța PAC reiese și din bugetul alocat acestui segment – 37% din totalul bugetului Uniunii Europene este alocat către agricultura europeană, fapt care este apreciat de către fermieri și de către factorii implicați în domeniul agricol dar care, în același timp, generează tensiuni în negocierile care urmează pentru stabilirea bugetului viitoarei PAC.

 

 

Despre importanța continuării sprijinului acordat tinerilor agricultori români

În interviul pe care l-am acordat postului de televiziune “Absolut” am subliniat importanța continuării sprijinului acordat tinerilor agricultori români și că în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European fac eforturi pentru a sustine interesele tinerilor fermieri: “Este necesară continuarea sprijinului acordat agricultorilor printr-un sistem de plăți directe, dar trebuie să avem în vedere ce posibilități există pentru a asigura un sprijin echitabil și mai bine orientat pentru venitul agricultorilor. Țara noastră are toate calitățile pentru a se constitui lider în sectorul agricol, având în vedere că avem una dintre cele mai mari suprafețe agricole utilizate din țările Uniunii Europene, însă avem o producție scăzută față de potențialul real”.

 

Targul AGRO PITESTI - Gabriela Zoana

Târgul își are porțile deschise și îsi așteaptă vizitatorii în fiecare zi până la orele 18:00. Dacă aveți drum în Pitești și sunteți pasionați sau lucrați în domeniul agricol, nu ratați acest eveniment!