Adoptare moneda EURO. Veşti bune de la Bruxelles

Category: Declaratii politice

În contextul eforturilor pe care România le depune în vederea adoptării monedei Euro, încă o veste bună de la Bruxelles – Comisia Europeană a propus un buget în care sunt alocate distinct fonduri pentru sprijinirea celor 6 țări europene care și-au propus în calendar adoptarea monedei unice: România, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia și Suedia.

Mecanismul de convergență este alocat în cadrul “Programului de sprijin pentru reforme al Uniunii Europene”, un instrument care va beneficia de un buget total de 25 de miliarde de Euro.

Această inițiativă de înființare a instrumentului de finanțare a țărilor care și-au propus adoptarea monedei Euro este o veste excelentă pe care ne-a dat-o astăzi Comisia Europeană, mai ales în contextul eforturilor pe care România le depune pentru trecerea la moneda unică până în 2024. Respectarea acestui calendar, care nu se poate realiza decât printr-un consens național, ar însemna ca în 2024 România să reușească să facă poate cel mai important pas după aderarea la Uniunea Europeană din 2007.

Declarație politică aparută și pe dcnews.ro