Ghinionul dumneavoastră, domnule Klaus Iohannis, faptele vorbesc de la sine

Category: Declaratii politice

Supărat probabil după anunțul rectificării bugetare pozitive, dovadă a bunului mers al economiei, președintele Iohannis a decis să recurgă la atacuri politice care se încadrează în binecunoscutul stil al opoziției, atacuri care doresc să acopere mediatic creșterea economică și creșterile de salarii și pensii.

Dincolo de faptul că mi se pare ireal și irațional, să folosesc exprimarea domnului Iohannis din această zi, ca președintele să participe la ședințele PNL și să se erijeze în liderul opoziției din România, observ un anumit tipar comportamental care îl descalifică pe președinte ca om politic.

Faptul că Iohannis a ajuns să sesizeze conflicte de constituționalitate la orice lege pe care o inițiază PSD este una, dar să facă o sesizare la Curtea Constituțională pentru că premierul țării și-a luat concediu de odihnă și nu s-ar fi adresat președintelui României pentru a-i da voie, este de-a dreptul hilar.

În opinia mea, președintele Iohannis avea două motive pentru a NU sesiza CCR, în ceea ce privește plecarea doamnei premier, Viorica Dăncilă, în concediu: primul privește atribuțiile prezidențiale și buna conlucrare între instituțiile statului — faptul că premierul României pleacă în concediu de odihnă și își deleagă atribuțiile fără să ceară opinia președintelui nu constituie un motiv de sesizare a Curții Constituționale, o instituție care numai despre concedii de odihnă nu se pronunțase în ultima vreme. În plus, domnul Iohannis a mai trecut prin două situații similare în trecut și nu a fost deranjat de faptul că foștii premieri plecaseră în concediu fără să se fi emis un decret prezidențial pentru desemnarea înlocuitorilor.

Al doilea motiv privește însuși comportamentul președintelui României de la momentul preluării mandatului, în special când este vorba de concedii, vacanțe prelungite și plecări de joi până marți în provincie, la Sibiu. Nu mai intrăm în alte amănunte, sunt de notorietate aceste lucruri.

În altă ordine de idei, să te cobori, de la nivelul de președinte de stat, să spui că fapte evidente cum ar fi creșterile de salarii și pensii nu sunt reale, denotă o încercare disperată a lui Iohannis de a acoperi mediatic faptul că actuala guvernare a îndreptat țara, din punct de vedere economic și financiar, spre o direcție bună.

Declarație politică aparută și pe agerpres.ro