Agricultura – prioritate pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene

Category: Declaratii politice

România în continuare se opune plafonării și își dorește subvenții egale pentru toți agricultorii europeni. Agricultura românească are o specificitate aparte, care trebuie avută în vedere la negocierea noului PAC.

România este singura țară din UE ce obține de la Fondul European de Investiții (FEI), finanțare cu partajarea riscului. Prin intermediul acestei măsuri fermierii români beneficiază de credite de investiții și de dezvoltare în condiții avantajoase, în baza unui instrument de finantare cu partajarea riscului, derulat prin Fondul European de Investiții (FEI).

Imediat ce am preluat mandatul de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, am demarat consultări naționale cu agricultorii, în județul Argeș fiind cea de-a doua întâlnire în 6 luni pe care o am cu fermierii, iar feedback-ul pe care îl am de la aceștia îmi este deosebit de util în realizarea direcțiilor de negociere a politicilor europene în folosul agriculturii românești. Mi-am dorit să port un dialog amplu și permanent cu agricultorii pe care îi reprezint în Parlamentul European, astfel că mandatul meu să reflecte nevoile și satisfacerea intereselor acestora.

 

Declarație politică apărută si pe gazetadeagricultura.info