Scenarii absurde din lipsă de subiecte politice

Category: Declaratii politice

Indiferent cât s-ar strădui unii analiști sau politicieni să creeze subiecte artificiale cu care să atragă atenția publicului în aceste luni de vacanță, nu vor reuși prin tehnici de dezinformare prost documentate. A presupune că Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D) va exclude PSD doar pentru că un coleg de la Bruxelles dorește să lovească în partidul pe listele căruia nu mai poate candida este la fel de fantezist cu a presupune că României îi va fi retrasă Președinția Consiliului Uniunii Europene doar pentru că jandarmii au intervenit în forță împotriva celor care tulburau ordinea și liniștea publică în cadrul manifestațiilor din Piața Victoriei.

Putem înțelege că e vară și e cald, putem înțelege și faptul că unii încă au mințile încinse de la atâtea strategii despre cum să dărâme Guvernul, dar nu putem înțelege introducerea pe agenda zilnică a unor ipoteze absurde, născocite de mințile celor care au realizat că prin activitatea lor politică invizibilă nu vor putea ajunge curând la guvernare.

În istoria Parlamentului European nu există situații prin care o alianță să fi exclus formal o anumită formațiune, dar există situații în care anumite formațiuni s-au retras voluntar din cadrul alianțelor din care făceau parte, în cazul în care nu se mai regăseau în valorile respectivei alianțe. De asemenea, nu există situații în care o țară să fi fost ”sărită” de la asigurarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene, iar România nu este într-o asemenea situație, indiferent de absurditatea scenariilor pe care le concep unii și alții.

Dincolo de declarațiile ridicole făcute din dorința de afirmare a unor politicieni, excluderea PSD din S&D este la fel de fantezistă precum ipoteza că României nu îi va fi acordată Președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene.

 

Declarație politică aparută și pe stiripesurse.ro