Oficiali europeni m-au întrebat cum e posibil ca președintele țării să facă astfel de declarații iresponsabile

Category: Declaratii politice

Președintele Iohannis minte cu bună știință, iar aceasta se numește manipulare politică – atunci când afirmi că Guvernul taie bugetele Administrației Prezidențiale și serviciilor secrete pentru că nu ar mai fi bani de salarii și pensii, deși știi că motivul real al acestor rectificări este că tu, Iohannis, nu ai reușit să cheltuiești nici măcar banii prevăzuți până în prezent, înseamnă că minți și că prin minciuna ta dorești să adaugi procente electorale partidului al cărui lider de facto ai devenit – PNL.

Săptămâna aceasta am fost la Bruxelles, acolo unde am organizat o serie de evenimente cu participarea unor oficiali europeni și primul lucru pe care aceștia au dorit să îl știe a fost cum de în România este posibil ca președintele țării să facă astfel de declarații iresponsabile, vădit neadevărate, iar o parte dintre români să îl creadă și cum este posibil ca președintele României să se comporte ca lider al unui partid din Opoziție. Din păcate, minciunile, manipulările și comportamentul lui Iohannis sunt vizibile, iată, și de la Bruxelles; tot din păcate, încă mai sunt români care se lasă păcăliți de minciunile președintelui și ne întreabă acum în țară dacă mai sunt bani de salarii și pensii.

În condițiile în care avem creștere economică, încasări mai mari la buget, investiții străine în creștere, da, așa cum a asigurat și premierul, sunt bani de salarii și pensii până la finalul anului, așa cum a fot construit bugetul.

Singurul motiv pentru care președintele amână convocarea CSAT este, cel mai probabil, dorința de mai pune o piedică acestui Guvern, domnia sa făcând parte din Opoziție și asumându-și public acest lucru, cu încălcarea flagrantă a Constituției. La fel de probabil este și faptul că doar o suspendare l-ar mai opri acum pe Iohannis din a-și încălca, repetat și intenționat, atribuțiile prezidențiale, și de a se mai comporta precum șeful PNL și nu precum un șef de țară.

Președintele Iohannis a declinat solicitarea Guvernului de a convoca urgent CSAT pe tema rectificării bugetelor serviciilor secrete și a anunțat termenul de întrunire a CSAT pentru data de 4 septembrie, întârziind astfel procedurile rectificării bugetare, necesare bunului mers al țării. În același timp, Iohannis participă în acest weekend, pentru a doua oară în aceeași lună, la ședința Biroului Executiv al PNL, încălcându-și astfel atribuțiile și principiul echidistanței politice, așa cum sunt ele stipulate în Constituție.

 

Declarație politică aparută și pe stiripesurse.ro