Adevăratul motiv pentru care comisarul Günther Oettinger a declarat că UE este pusă în ”pericol de moarte” de România și alte state

Category: Declaratii politice

Comisarul pentru buget Günther Oettinger a menționat România printre statele membre ale UE care vor să slăbească sau să distrugă proiectul european:  “În opinia mea, proiectul (n.r. european) se confruntă cu un pericol mortal. Câțiva din interiorul Europei vor să o slăbească, chiar să o distrugă – Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei”, a spus Günther Oettinger la un eveniment organizat la Bruxelles, marți seara, de către o asociație germană a serviciilor de asistență socială.

În opinia mea, declarațiile comisarului pentru Buget, domnul Günther Oettinger, trebuie puse în contextul negocierii bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. România este, prin vocile celor care o reprezentăm la Bruxelles, unul dintre cei mai duri negociatori în această privință, iar acest lucru poate deranjează.

Eforturile pe care le-am făcut în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentului European, la fel ca și eforturile altor colegi europarlamentari care sunt bine intenționați în ceea ce privește viitorul României, sunt luate nu ca un lucru firesc în cadrul negocierilor care se poartă pentru viitorul buget, ci ca o opoziție la direcția în care s-a mers până acum, a Europei cu două viteze, o Europă care favoriza bogații și lăsa în urmă țările care tind către același grad de dezvoltare economică. De la preluarea mandatului, am luptat constant pentru eliminarea decalajelor privind subvențiile primite de fermierii romani și fermierii din alte state membre.

Să nu uităm că România este una dintre țările bine poziționate în cadrul acestor negocieri, atât agricultura cât și dezvoltarea regională urmând a primi mai mulți bani de la bugetul Uniunii Europene, aceasta în detrimentul unor țări care își văd bugetele diminuate.

România NU pune Uniunea Europeană în “pericol de moarte”, ba dimpotrivă, poporul român este unul pro-european prin excelență. Aș spune totuși că intențiile unor lideri europeni care s-au manifestat deschis pentru acea Europă cu două viteze pun în pericol atât construcția europeană, cât și valorile la care am aderat cu toții odată intrați în familia statelor membre ale Uniunii.

Declarație politică aparută și pe caleaeuropeana.ro , stiripesurse.ro și socant.ro