Prezența premierului român în Parlamentul European marchează sfârşitul propagandei anti-românești la Bruxelles

Category: Declaratii politice

Dezbaterea de astăzi din Parlamentul European a demonstrat încă o dată că, atunci dialoghezi prezentând argumentele care stau la baza unei decizii, eşti înțeles chiar şi de către cei mai aprigi contestatari. Prezența premierului României în Parlamentul European, primul premier care dialoghează direct cu membrii grupului Socialiștilor și Democraților Europeni, şi modalitatea în care a prezentat, în mod concret, fapte şi argumente, au fost de natură a lămuri partenerii noştri europeni că guvernul PSD, cel mai mare partid din cadrul Uniunii Europene, ia decizii justificate, în concordanță cu legislația internă şi valorile europene.
A fost o dezbatere constructivă, în care ambele părți au ținut să discute deschis, fără a se formaliza. S-au putut lămuri astfel multe aspecte greșit înțelese de către eurodeputați, care fuseseră dezinformați de campania de denigrare a României condusă de reprezentanții grupului PPE.
Un singur eurodeputat român a dorit astăzi să iasă în evidență şi să-şi critice în continuare, fără argumente, premierul şi țara, şi mă refer aici la Cătălin Ivan, dar a fost imediat pus la punct de către liderul grupului S&D din cadrul Parlamentului European.
Este o dovadă în plus că, treptat, partenerii europeni se conving de neadevărurile rostite de-a lungul timpului în plen de către anumiți eurodeputați români şi încep să analizeze cu toată responsabilitatea, echilibrat, faptele aşa cum sunt. O astfel de retorică anti-românească de tip Monica Macovei, împrumutată de mai mulți eurodeputați, va fi din ce în ce mai dezapreciată la Bruxelles şi oriunde în Europa.

 

Declarație politică apărută și pe stiripesurse.ro