Observ lipsa de patriotism a unor colegi români, care nu pierd absolut nici un prilej pentru a lovi în țară

Category: Declaratii politice

Ca europarlamentar observ îndeaproape lipsa de patriotism a unor colegi români, care nu pierd absolut nici un prilej pentru a lovi în țara care i-a trimis în Parlamentul European pentru a-i apăra imaginea şi pentru a lupta pentru interesele ei.

Când jandarmii români au folosit tunurile cu apă împotriva protestatarilor violenți care încercau să forțeze intrarea în clădirea Guvernului României, câțiva europarlamentari al căror nume nu vreau să-I mai aduc pomenesc, mânați de intenții anti-naționale, au solicitat punerea în discuția Parlamentului European, săptămâna viitoare la Strasbourg, a modului de intervenție a Jandarmeriei Române şi activarea unor măsuri împotriva țării noastre, motivând că la noi nu se respectă statul de drept. În loc să ne concentrăm asupra intereselor țării pe care o reprezentăm, noi, ceilalți europarlamentari de bună credință, trebuie să luptăm să o protejăm de cei care o denigrează neîncetat.

Acelaşi scenariu al intervenției în forță a Jandarmeriei s-a repetat, de această dată în Belgia – împotriva protestatarilor care intenționau să intre în Parlament au fost folosite gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, chiar au existat și acte de violență.

Nici un europarlamentar belgian nu a solicitat sancțiuni împotriva țării sale, din două motive pe care le uită europarlamentarii Opoziției din România – primul este patriotismul, pentru că nimeni nu loveşte în țara în care s-a născut şi care l-a trimis în Parlamentul European, şi al doilea este faptul că astfel de intervenții respectă procedurile legale.

Declarație politică apărută și pe stiripesurse.ro