Luare de cuvânt în Comisia LIBE privind stoparea aplicării dublului standard în România

Category: Declaratii politice

Sunt îngrozită că anumiți români își denigrează absolut gratuit propria țară. Ați vorbit despre independența justiției și democrație. Eu sunt avocat și vreau să știu cum vedeți aceste date: 565 de protocoale secrete încheiate între SRI și diverse instituții ale statului, 18  protocoale secrete încheiate de SRI cu instituții ale justiției, 6 milioane de cetățeni români au fost interceptați, înregistrați, filați de serviciile secrete.

Pe data de 10 August a avut loc în București, România o manifestație neautorizată, care a degenerat, jadarmii fiind nevoiți să folosească gazele lacrimogene și tunurile cu apă împotriva protestatarilor care i-au atacau cu pietre, au incendiat proprietăți publice, au sustras arme de foc și forțau intrarea în sediul Guvernului României.
Urmare a intervenției jandarmilor s-a cerut audierea premierului României în Parlamentul European, considerându-se că în România s-a încălcat statul de drept.
Două evenimente similare au avut loc în acest week-end: vineri, 28 Septembrie, în Bruxelles, Belgia, protestatarii au forțat intrarea în Parlament și au atacat forțele de ordine, acestea ripostând cu gaze lacrimogene, bastoane și tunuri cu apă, iar al doilea, sâmbătă, 29 Septembrie, în Barcelona, Spania, forțele de ordine folosind bastoanele pentru a liniști protestatarii care perturbau o manifestație autorizată.
Nimeni nu va cere audierea premierilor celor două țări în Parlamentul European pe simplul motiv că astfel de acțiuni de restabilire a ordinii publice, folosind bastoanele, gazele lacrimogene și tunurile cu apă sunt legale, conform legislației europene și a celei naționale.

Ați spus că ați fost șocați de imaginile cu protestatarii care au forțat intrat în Guvernul României. Dar sunteți șocați și de imaginile cu jandarmii care, în 28 septembrie, la Bruxelles, au folosit mijloace împotriva protestatarilor? Nu mai vreau dublu limbaj, în funcție de statul aflat în discuție!

Opriți aplicarea dublului standard în Uniunea Europeană!

Declarație politică apărută și pe antena3.ro