Vot politic la rezoluția pentru România

Category: Declaratii politice

Voi interveni astăzi în plenul Parlamentului European pe subiectul rezoluției pentru România. Draftul rezoluției privind România, așa cum va fi supus votului în plen în această săptămână, arată că mulți dintre colegii europeni care vor vota această rezoluție NU au înțeles faptul că țara noastră este un stat de drept, cu valori pro-europene, în care Constituția, legile și voința poporului primează.

Draftul Rezoluției pentru România, așa cum a apărut el și în presa din țară, demonstrează că mulți dintre colegii mei din Parlamentul European NU au înțeles că românii au dreptul să își exprime voința în cadrul unui referendum, indiferent dacă rezultatul acestuia ne place sau nu și că, cetățenii români au exact aceleași drepturi și privilegii ca orice alt cetățean european.

Vom avea parte de un vot politic în Parlamentul European, așa cum s-a exprimat și președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, însă trebuie să luptăm și să credem în cauza noastră până la capăt indiferent de înțelegerile politice la nivel european.

Modalitatea în care ne-am apărat țara, măcar o parte dintre europarlamentarii români care au luat parte la dezbaterile din 1 octombrie din cadrul Comisiei LIBE, nu va avea suficientă putere dacă nu vom continua să ne-o apărăm și în plenul Parlamentului de la Strasbourg, în aceste două zile rămase până la acest vot extrem de important pentru noi.

Voi face astăzi un apel la toți colegii europarlamentari să depună un efort pentru a înțelege situația reală din România înaintea votului, înainte de a fi prea târziu. Există riscul ca voturile împotriva României să atragă euroscepticismul în țara noastră, lucru pe care noi nu ni-l dorim. România este un stat profund european și trebuie să continuăm pe acest drum.

Rezoluția intitulată “Statul de drept în România” este exclusiv o decizie politică profund nedreaptă!

 

Declarație politică apărută și pe stiripesurse.ro.