Ludovic Orban trebuie să-și ceară scuze public

Category: Declaratii politice

Este greu de crezut că un lider de partid istoric a putut avea, în An Centenar și în ziua aniversării a 29 de ani de la momentul eliberării poporului român din regimul comunist, o asemenea ieșire suburbană la adresa unei doamne, cu atât mai mult cu cât această doamnă îndeplinește și rolul de premier al statului român. Se pare că pentru președintele PNL acest mod de a se adresa unei femei îi este extrem de familiar. Aceasta este imaginea noului PNL. Partidul Național Liberal și-a pierdut și valorile naționale, dar și valorile liberale; tot ceea ce a rămas din ele se poate traduce prin mitocănie și libertinism.

Vocabularul trivial, jignirea românilor, impertinența și obediența față de străini au fost vizibile la membrii PNL pe tot parcursul anului acesta. Să nu uităm că, printre înjurături rostite printre dinți la adresa țării, eurodeputații liberali au votat la Bruxelles rezoluția împotriva României. Să nu uităm că, între două postări pline de trivialități de pe rețelele de socializare, liderul PNL își făcea timp să meargă obedient în străinătate pentru a lua direcții politice împotriva României, servind intereselor companiilor multinaționale. Să nu uităm că, în An Centenar, membrii PNL au jignit repetat, public, în mass-media, milioane de români care au altă convingere politică decât a lor.

PNL este reprezentat de un om care, la 29 de ani de la eliberarea poporului român din 1989, și-ar dori probabil să ne întoarcem la orânduirea cu un singur partid și cu un singur conducător. Liderul PNL a demonstrat ieri că își dorește transformarea statului român într-un stat paralel, pentru a servi nu românilor, ci intereselor străinilor. Îmi voi schimba opinia în momentul în care Ludovic Orban își va cere scuze public pentru vocabularul grobian folosit public la adresa doamnei premier.

 

Declarație politică apărută și pe stiripesurse.ro, dcnews.ro.