Declarație politică susținută în plenul Parlamentului European de la Strasbourg

Category: Declaratii politice

 

Domnule președinte, doamnă prim-ministru, stimați colegi,

Poate nu întâmplător, astăzi, cu ocazia prezentării priorităților României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, România sărbătorește două aniversări importante: 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, poetul nostru național, tradus în peste 60 de limbi, și Ziua Culturii Naționale.

Pentru noi, românii, ceea ce se întâmplă astăzi, acum, în Parlamentul European, când România, prin vocea premierului Viorica Dăncilă, își prezintă viziunea sa pentru mandatul Președinției UE, reprezintă un al treilea moment de sărbătoare, o sărbătoare care ne face să ne simțim cu adevărat europeni, fii și fiice ale marii familii a popoarelor membre ale Uniunii.

Profit de prilej pentru a ura mult succes premierului Viorica Dăncilă și vă îndemn pe toți să aveți încredere în capacitatea și viziunea României în decursul acestui mandat.

Este o onoare pentru mine să lucrez la dosarele ce vor fi coordonate de Președinția țării mele. În calitate de vicepreședinte al Comisiei de agricultură din Parlamentul European, știu că una dintre prioritățile Europei este Politica Agricolă Comună.

Succes, doamnă premier! Succes, România!

Vă mulțumesc!

 

Declarație politică apărută și pe dcnews.ro, caleaeuropeana.ro, ziaruldearages.ro, argesplus.ro.