Șeful LIBE vine să răspundă criticilor

Category: Declaratii politice

Am criticat ieri procedura de selecție și numire a procurorului șef european, în sensul în care eurodeputații din Comisia LIBE, a cărei membră sunt, nu mai au niciun cuvânt de spus în numirea candidatului pe această funcție.

Claude Moraes, președintele Comisiei LIBE, a promis în acest context că va veni la București în perioada 24-25 februarie și va participa la Grupul mixt de control parlamentar specializat (JPSG) al Europol, ocazie cu care va răspunde tuturor întrebărilor pe care eu și colegii mei din cadrul Parlamentului European i le-am adresat.

Mi se pare o totală lipsă de transparență procedurală, care cu siguranță va genera o stare de neîncredere la nivelul cetățenilor Uniunii Europene în ceea ce privește credibilitatea instituției și a persoanei care va ocupa această poziție de procuror șef european.

Acum nu mai vorbim de Kovesi sau de orice alt candidat, acum vorbim strict de respectarea unor proceduri transparente.

Aștept să discut cu Claude Moraes la București pentru a lămuri pe deplin această situație de fapt și mă bucur că reprezentanții mass-media din România vor avea la rândul lor prilejul să pună întrebări președintelui LIBE în ceea ce privește modalitatea de numire a procurorului șef european.

Declarație apărută și pe dcnews.ro, știripesurse.ro.