Manfred Weber a fost aplaudat de membrii PNL pentru un discurs totalitarist

Category: Declaratii politice

Ca eurodeputat am observat în prea multe rânduri la Bruxelles comportamente anti-românești ale colegilor mei liberali, comportamente care sunt eronat prezentate de presa de dreapta din România drept pro-europene.

Ieri am avut parte de încă o dovadă de acest fel, de această dată la București, la summitul PPE.

Sâmbătă, liderul PPE, Manfred Weber, a avut un discurs totalitarist, în care dezvăluia că își propune instituirea unui mecanism de sancționare a criticilor aduse Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, nimeni nu va mai avea dreptul în Uniunea Europeană să își exprime scepticismul la adresa unor instituții, mecanisme sau construcții politice europene.

Acest discurs a fost aplaudat frenetic de către membrii PNL prezenți la summitul PPE de la București, la fel cum eurodeputații PNL aplaudă frenetic la Bruxelles discursurile anti-românești, inițierea unor rezoluții împotriva României sau sancționarea țării noastre.

”Vina” celor care ne apărăm țara în Parlamentul European, așa cum sunt eu și colegii mei români din cadrul grupului parlamentar S&D, este că nu suntem de acord cu faptul că se dorește instituirea unei dictaturi în Europa, proiect care urmează a fi pus în practică chiar de către Manfred Weber, cel care este pregătit de popularii europeni pentru a prelua șefia Comisiei Europene.

Dacă un astfel de politician populist pregătește cenzurarea discursurilor care îl deranjează politic, atunci Uniunea Europeană se îndreaptă către o perioadă mai neagră chiar și decât fascismul, ideologie care se pare că îi este extrem de familiară lui Weber, măcar din cărțile de istorie.

Modalitatea în care acest politician toxic pentru România a fost invitat la București de către eunucii lui politici din PNL denotă încă ceva: Partidul Național Liberal este un partid toxic pentru România, cu lideri și reprezentanți care s-a obișnuit să asculte ordinele primite de la stăpânii lor de la Bruxelles în loc să asculte de problemele celor care i-au votat pentru a ajunge acolo.

Sper doar că poporul român, inclusiv electoratul de dreapta, să realizeze la rândul lui aceste pericole până la alegerile europarlamentare din luna mai.

Uniunea Europeană trebuie să fie o uniune liberă de state, iar dreptul de a-ți exprima opinia, chiar și opiniile critice la adresa liderilor sau instituțiilor UE, trebuie să rămână garantat.

Declarație politică apărută și pe ziaruldearges.ro ,