Loading...
Loading Events

All Events

  • This event has passed.

Discurs în Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea între sexe

September 3, 2018 @ 3:30 pm - 7:00 pm

Discurs Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea între sexe

Pe data de 3 septembrie 2018, în cadrul reuniunii Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea între sexe, am votat pentru proiectul  FEMM privind vizele umanitare, proiect la care am lucrat ca raportor pentru S&D.

Având în vedere numeroasele cazuri de deces și încălcările drepturilor omunlui de la granița UE, proiectul adoptat abordează necesitatea urgentă a unui instrument separat privind vizele umanitare pentru a asigura un acces sigur și legal pentru persoanele care au nevoie de protecție internațională pentru a ajunge la teritoriul UE. Considerăm că această inițiativă este deosebit de importantă pentru femeile și fetele care suferă din cauza violenței de gen pe rutele de migrație sau în țara de origine.

În calitate de raportor S&D, am prezentat câteva amendamente care subliniază motivele unei astfel de inițiative din perspectiva egalității de gen. În același timp am solicitat Comisiei Europene să țină seama de astfel de situații în care violența împotriva femeilor generează situații tragice și am făcut apel la a se ține cont de cadrul legal internațional în momentul redactării viitoarei inițiative de combatere a acestui fenomen, și în principal a se ține cont de Convenția de la Istanbul, încă nesemnată de toate statele membre.

Details

Date:
September 3, 2018
Time:
3:30 pm - 7:00 pm

Venue

Parlamentul European
Bruxelles, Belgium + Google Map