Loading...
Loading Events

All Events

  • This event has passed.

Misiunea delegaței Parlamentului European în Africa de Sud (I)

October 29, 2018

În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, în calitate de membru al Parlamentului European dar și în calitate de membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen, particip la misiunea Parlamentului European în Africa de Sud.

Uniunea Europeană și Africa de Sud se află într-un parteneriat strategic din 2007, însă instabilitatea politică de aici sau calculele economice de moment au apropiat acest stat mai mult de BRICS decât de Uniunea Europeană. În acest moment însă se simte o revigorare a relațiilor bilaterale iar în Noiembrie vom avea atât o vizită a președintelui Cyril Ramaphosa în plenul Parlamentului European, pe 14 Noiembrie, la Strasbourg, dar și Summitul UE-Africa de Sud, la Bruxelles, pe 15 Noiembrie. Aceste două evenimente vor fi cruciale pentru viitorul relațiilor politice și economice între Uniunea Europeană și Africa de Sud iar vizita noastră din această săptămână are menirea să pregătească și să apropie partenerii în perspectiva evenimentelor de luna viitoare.

Agenda celor mai importante întâlniri cuprinde:

Luni, 29 octombrie

  • Johanesburg – Întâlnirea femeilor din mediul de afaceri, intâlnire în cadrul căreia s-au dezbătut o serie de aspecte deosebit de importante în ceea ce privesște egalitatea între sexe

 

 

Details

Date:
October 29, 2018

Venue

Africa de Sud