De ce particip an de an la “Simfonia lalelelor”

Category: Stiri

Astăzi am fost onorată să particip la “Simfonia lalelelor 2018”, o tradiție în Municipiul Pitești. Alături de gazdele evenimentului, primarul Cornel Ionică și oficialități locale, au fost prezenți premierul Viorica Dăncilă alături de membri ai Guvernului, președintele Consiliului Județean Argeș,  Constantin Dan Manu, și alte oficialități la nivel național.

Viorica Dancila si Gabriela Zoana la Simfonia Lalelelor la Pitesti

Să vă spun de ce particip an de an la “Simfonia lalelelor”…

Orasul Pitești este orașul meu de suflet și, odată cu începerea festivalului “Simfonia lalelelor”, orașul îmbracă straie de sărbătoare iar centrul devine un imens parc al lalelelor de toate culorile, formele și mărimile îngăduite de natură. Alaturi de lalele, celelalte flori ale primaverii – narcise, zambile dar și pomii înfloriți lasă trecătorului senzația că primăvara și-a stabilit aici una dintre reședintele preferate.

Gabriela Zoana la Simfonia Lalelelor la Pitesti

”Simfonia lalelelor” este un festival devenit tradiție în Pitești, un eveniment ce aduce multă bucurie în sufletele locuitorilor orașului dar și în ale celor care se află în trecere pe aici în aceste zile. Timp de 3 zile, prin manifestările cultural-artistice pe care organizatorii le-au pregătit, orșul Pitești devine capitala florilor, a muzicii și a culorilor.

Ca la orice festival, există anumite atracții preferate în rândul vizitatorilor; de această dată, fără doar și poate, atracția principală este expozitia florală găzduită de clădirea Centrului Cultural Pitești, un spațiu pe trei nivele pus la dispoziția expozanților sosiți nu numai din țară dar și din străinatate. Aici trebuie să menționăm că în ultimii ani au fost expozanți din țări cu istorie în îngrijirea lalelelor, așa cum sunt Olanda, Serbia, Bulgaria și chiar Iran.

Aranjamentele florale și exponatele meșteșugărești, picturile tematice, jocurile de lumini și multe altele compun aici un spatiu expozițional de neuitat, care cu siguranță va fi imortalizat cu entuziasm de miile de vizitatori.

Cum să nu îți dorești să ajungi aici?

Gabriela Zoana la Festivalul Lalelelor la Pitesti

Anul acesta Primăria Municipiului Pitești a pregătit multe surprize: pe lângă tradiționala paradă a florilor ce se va desfăsura astăzi, 20 aprilie de la orele 10:30, între Piața Primăriei și Casa Cărții, vizitatorii vor fi rasfățați cu surprize muzicale și una dintre cele mai îndrăgite soliste din România va concerta aici. Este vorba despre Andra care va susține un concert la Simfonia lalelelor 2018, sâmbătă 21 aprilie de la orele 21:00. Vor mai concerta și alți artișți cunoscuți, precum Irina Rimeș, și interpreți de muzică populară.

Închiderea festivalului “Simfonia lalelelor 2018” va fi marcat de un foc de artificii, programat la orele 22:00, urmat de un spectacol de sunete și lumini al Fântânii Muzicale din Piața Primăriei Municipiului Pitești, programat la orele 22:15.

Am ținut să împărtășesc doar o parte din experiența pe care o veți avea dacă veți avea curiozitatea de a participa la Simfona Lalelelor organizată de Primăria Municipiului Pitești anul acesta. Emoțiile le veți putea simți doar ajungând aici.