Tradițiile Românești promovate în cadrul unui amplu eveniment în Parlamentul European de la Strasbourg

Category: Stiri

 

În perioada 10-12 septembrie 2018, am organizat în Parlamentul European de la Strasbourg, evenimentul intitulat, ”Tradiții Românești”, eveniment organizat în colaborare cu Primăria Orașului Mioveni.

La eveniment au fost invitați eurodeputații din țările membre ale Uniunii Europene pentru a cunoaște, în anul Centenarului Marii Uniri, tradițiile noastre populare dar și pentru a gusta delicioasele preparate culinare și băuturi românești.

Expoziția organizată cu această ocazie a prezentat vizitatorilor costume populare, obiecte tradiționale românești, iar evenimentul a fost completat de un program artistic oferit invitaților de Ansamblul folcloric ”Plai de Dor”.

 

 

Evenimentul a reprezentat un real succes. În anul Centenarului Marii Uniri, Parlamentul European de la Strasbourg a răsunat de muzica populară românească, iar dansurile noastre strămoşeşti au încântat privirile tuturor invitaților. România merită să fie recunoscută ca fiind o valoare, o țară frumoasă, cu oameni buni. Am avut onoarea să-i primesc cum se cuvine pe colegii mei, europarlamentari din țările membre ale Uniunii Europene, care au văzut și simțit măcar o parte din ceea ce înseamnă România.

 

 

Totodată, la sediul Asociației Parlamentare Europene a fost organizată “Seara tradițională românească”, acolo unde au fost degustate produse tradiționale românești, evenimentul fiind acompaniat de muzică, dansuri și obiceiuri populare tradiționale, spre încântarea tuturor participanților.

Acest eveniment a avut scopul de a consolida imaginea pozitivă a României în  contextul în care urmează să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, dar și de a populariza și valorifica potenţialul produselor made in Romania.