Siegfried Mureșan se face de râs din nou!

Category: Declaratii politice

În ultima săptămână am asistat la trei ieșiri la rampă ale lui Siegfried Mureșan, în toate trei eurodeputatul PNL aplicând tehnici de manipulare politice specifice care poate trec de filtrul alegătorilor liberali, dar care nu pot trece de filtrul celor care ne-am obișnuit cu metodele acestui partid de a fura startul campaniilor electorale și de a-și induce în eroare alegătorii. Ce e drept, de data aceasta s-au grăbit, întrucât cele mai apropiate alegeri au loc peste mai bine de 6 luni, semn că disperarea lor este cu atât mai mare.

Canalul de comunicare ales de către Mureșan, care a decis să transmită mesajele prin intermediul paginii personale de Facebook, dorește să inducă ideea că eurodeputatul acționează cumva în afara ordinelor pe care le primește pe linie de partid. În acest fel, PNL se poate oricând delimita de comunicările acestuia, având în vedere mai ales faptul că acesta folosește un limbaj care nu îl califică, ba dimpotrivă.

 

Cele trei manipulări politice ale lui Mureșan, în ordinea apariției lor pe pagina personală de Facebook:

 

1. A încercat să acrediteze ideea că Guvernul ar fi votat la Bruxelles, în Consiliu, în plină criză a pestei porcine, o rezoluție care ar fi tăiat fondurile destinate României. Fals, deja am demonstrat că eurodeputatul PNL amestecă date și fapte în încercarea disperată de a discredita Guvernul României. Fermierii români vor beneficia de fonduri destinate acoperirii pagubelor create de această situație.

2. A încercat să acrediteze ideea că nerealizările guvernelor post-decembriste sunt vina exclusivă a PSD. A afirma că în Moldova nu s-a construit autostradă pentru că ”PSD a întors spatele Moldovei timp de 30 de ani” nici nu se mai numește încercare de manipulare a opiniei publice, ci minciună crasă, tipică PNL. Nu numai că PSD nu s-a aflat la guvernare timp de 30 de ani, dar PSD este cel care în acest moment reușește să deblocheze întreaga situație și să vină cu soluția parteneriatelor de tip public-privat prin care să se construiască și să se exploateze autostrăzile.

3. A încercat să acrediteze ideea că modificările aduse legilor justiției au fost făcute pentru a proteja anumite persoane, omițând că acestea au fost făcute pentru a armoniza legislația europeană cu cea românească și pentru a implementa deciziile Curții Constituționale în ceea ce privește anumite articole. A afirma despre membrii Guvernului că sunt ”hoți” și că au adoptat această OUG ”pentru hoți” este nu numai o afirmație fără niciun fundament, care denotă lipsa de substanță a europarlamentarului PNL, dar este și o jignire adresată membrilor Executivului, unul care a adus în 2018 una dintre cele mai importante creșteri economice pentru o țară a Uniunii Europene și unul care va continua să implementeze programul de guvernare al PSD.

Cel mai probabil Siegfried Mureșan a intrat în campanie, alături de partidul din care face parte, iar faptul că PNL este atât de disperat nu înseamnă politic altceva decât confirmarea faptului că România se îndreaptă într-o direcție bună, iar Opoziția este în criză de idei și în criză de identitate politică. Teama cea mai mare a PNL că electoratul va observa creșterea economică, salarială, a pensiilor și creșterea nivelului de investiții străine și va simpatiza și mai mult cu PSD.

Minciunile au picioare scurte chiar și atunci când sunt rostite de la Bruxelles!

 

Declarație politică apărută și pe dcnews.ro