Guy Verhofstadt ne solicită încălcarea statului de drept în România

Category: Declaratii politice

Am văzut că liderul eurodeputaților ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a trimis o scrisoare către președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, prin care, fără să ne ascundem după expresii diplomatice, cerea acestuia să facă presiuni asupra Guvernului României pentru ca Laura Codruța Kovesi să poată participa la procesul de selecție pentru funcția de procuror-șef european.

Practic, Guy Verhofstadt îndeamnă Guvernul României să intervină în actul de justiție și să dispună procurorilor să înceteze a strânge probe în cazul Laurei Codruța Kovesi.

Este, practic, o tentativă de încălcare a statului de drept în România, din partea unui lider de grup europarlamentar care ne critică permanent țara exact pentru acest motiv.

Ceea ce nu înțelege Verhofstadt și alții ca el este că România nu a intrat în Uniunea Europeană pentru a executa ordinele domniei sale, ci pentru a fi membru cu drepturi egale în această familie europeană.

Am observat de asemenea că Verhofstadt marjează mult pe cartea faptului că doammna Kovesi este doar suspect și nu este condamnată încă. Eu doresc să îl întreb pe liderul ALDE din Parlamentul European dacă ar fi avut un candidat din țara domniei sale, suspect într-unul sau în 18 dosare penale, la fel i-ar fi susținut candidatura?

Declarația domnului Verhofstadt pare mai degrabă o modalitate prin care se dorește intimidarea actului de justiție din România.

Dar, dacă Verhofstadt s-a gândit să rezolve domnia sa această problemă a doamnei Kovesi, făcând presiuni asupra Guvernului, poate se gândește și cum să îi rezolve și cealaltă problemă: lipsa de calificare a fostului procuror șef al DNA. Pentru a participa la acea procedură de selecție, doamna Kovesi are nevoie de o echivalare rapidă a gradului profesional de procuror de parchet de pe lângă tribunal cu cel de procuror de la Înalta Curte de Justiție.

Declarație politică apărută și pe ziaruldearges.ro, dcnews.ro, stiripesurse.ro.