După gândirea lui Iohannis, ar putea să iasă la proteste și angajații SPP

Category: Declaratii politice

Mă întreb, după ce Iohannis a îndemnat la proteste procurorii și judecătorii din România, de ce nu îndeamnă la proteste și angajații SPP, cei care îi asigură protecția?

Cum ar fi, de exemplu, atunci când își aruncă Iohannis paltonul pe capota mașinii de escortă, să nu i-l mai ia niciun ofițer?

Sau cum ar fi, atunci când dorește Iohannis să plece la Sibiu, de joi până marți, așa cum îi este obiceiul, să parcurgă drumul în același timp cu toți ceilalți șoferi neprivilegiați?

Sau cum ar fi dacă Iohannis nu ar mai bloca stațiunile de pe Valea Prahovei la fiecare sfârșit de săptămână, toate acestea pentru că ofițerii SPP s-ar afla în grevă sau ar fi la proteste?

Cred că ar fi minunat.

Pe de altă parte, ce trebuie să înțeleagă șeful statului este că există anumite categorii de personal care nu pot intra în grevă sau participa la proteste, întrucât au un statut aparte.

Dacă ne referim strict la protestul magistraților, trebuie să luăm în considerare, dincolo de orice alt considerent, faptul că aceștia nu pot protesta împotriva unui act legislativ pentru simplul motiv că nu fac parte din puterea legislativă.

Ei pot informa legiuitorul în legătură cu anumite situații pe care le-au observat în momentul punerii în aplicare a legii respective, dar nu pot protesta pentru a obține modificarea legii după bunul lor plac.

Ce uită Iohannis, dar și participanții la protestele de pe treptele tribunalului, este că în România funcționează principiul separării puterilor în stat. Dacă cineva, inclusiv Iohannis, își dorește să înlăture acest principiu din funcționarea statului de drept, ar trebui să ne spună clar acest lucru.

 

Declarație politică apărută și pe știripesurse.ro.