Fermierii sunt extrem de mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles

Category: Stiri

În acest sfârșit de săptămână am vizitat câteva ferme din județul Argeș pentru a discuta cu fermierii în legătură cu modalitatea în care aceștia au primit vestea respingerii plafonării plăților directe în Comisia AGRI din cadrul Parlamentului European.

În același timp, am ținut să vizitez fermele în prezența reprezentanților administrației publice locale, a reprezentanților APIA, AFIR și a primarilor în localitățile în care aceste inițiative antreprenoriale s-au dezvoltat pentru a identifica exemple de bune practici în modul în care administrația locală sprijină inițiativele private.

Fermierii sunt mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles

Ca vicepreședinte al Comisiei AGRI, am plecat la drum anul trecut cu mandatul obținut în urma consultărilor cu fermierii români și cu oficialii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a lupta împotriva intenției Comisiei Europene de a plafona plățile pentru fermieri în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune.

Am obținut, după lungi eforturi, în cadrul Comisiei AGRI, respingerea plafonării subvențiilor.

Din discuțiile cu fermierii din Argeș am realizat că aceștia sunt extrem de mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles. Plafonarea plăților ar fi însemnat falimentul fermelor românești, ar fi însemnat o lovitură grea aplicată agriculturii noastre, un domeniu care aduce anual peste 4 miliarde de Euro din exportul de produse autohtone.

Fermierii sunt mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles

Este îmbucurător să auzi de la oamenii care au investit în agricultură că efortul tău depus la Bruxelles are un impact atât de covârșitor asupra succesului afacerilor lor.

Antreprenorii din agricultură trebuie încurajați în continuare. De succesul lor depinde calitatea produselor pe care le punem pe masă și tot de reușita lor depinde și viitorul agriculturii românești.

Fermierii sunt mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles

Din acest motiv, aportul pe care îl au nu numai plățile directe, dar și alte diferite forme de sprijinire a fermierilor, așa cum sunt proiectele locale de asfaltare a drumurilor către exploatările agricole, reprezintă un ajutor acordat succesului agriculturii românești în ansamblul ei.

Voi continua dialogul cu fermierii din zona Argeșului și în săptămânile ce urmează și voi depune în continuare eforturi în Parlamentul European pentru egalizarea subvențiilor agricole la nivelul întregii Uniuni Europene.